Hva vil dere vite mer om?

Hei! Takk for mange fine spørsmål den siste tiden, og takk for at dere følger bloggen. Seksuell helse er viktig, og vi er glade for å ha nådd ut til så mange av dere med sakene våre siden vi startet opp i februar. Her kommer en liste over de sakene vi etter planen skal publisere i løpet av mai måned. Det er ikke en fast rekkefølge, og listen kan endre seg.

Foto: Colorbox

– Vi skal presentere en sykdom du kanskje ikke har hørt om, nemlig Mycoplasma

– Dere får lese et intervju med forfatteren bak Bullshitfilteret, Oda Faremo Lindholm.

– Vi skal presentere et prevensjonsmiddel vi ikke har skrevet om før: Kobberspiralen.

– Det kommer en sak om sex i forhold

 

Hva vil dere lese? Vi tar i mot forslag til fremtidige saker. Skriv i kommentarfeltet.

 

Hilsen Ellen og Nina

Husk at vi ikke er en erstatning for lege eller annet helsepersonell. Vi svarer gjerne på generelle problemstillinger knyttet til seksuell helse, men husk at vi ikke er legen din og at vi ikke kan diagnostisere deg hvis du er syk. Hvis du har spørsmål som angår akkurat deg og din egen helse anbefaler vi at du oppsøker fastlege eller helsestasjon for ungdom, så du får en undersøkelse. Vi ikke kapasitet til å ta i mot private spørsmål på e-post eller på facebook, kontakt oss åpent i kommentarfeltet, så svarer vi når vi har mulighet.

Følg oss på twitter og facebook. 

 

Flere saker:

Nødprevensjon

Kondombruk

Herpes

Hormonpause?

 

8 kommentarer
  1. Hei! Kom nettopp over bloggen deres, og har fått svar på en del angående herpes. Men jeg lurer på, dersom man har herpes simplex type 1 i underlivet, kan dette smitte ved oralsex? Forstod det sånn at hvis man har herpes 1 på munnen, at du er “immun” mot å få det andre steder på kroppen. Så lurer på om dette også gjelder hvis man er smittet i underlivet med samme virus.

  2. Tonje: Hei, Tonje! Herpes type 1 kan smitte fra munn til kjønnsorgan og fra kjønnsorgan til munn. Hvis du har blitt smittet med herpes 1 i underlivet så vil du være immun mot å bli smittet med viruset igjen et annet sted på kroppen. Det er viktig å huske at det tar tid før kroppen bygger opp forsvar mot viruset. Det tar litt tid før man blir immun. Det er derfor viktig med god håndhygiene første gang man får et utbrudd med herpes. Hvis ikke kan man smitte seg selv, slik at man får herpes flere steder på kroppen. Skriv til oss igjen hvis du lurer på noe mer. Hilsen E og N.

  3. Jeg lurte på om dere kunne skrive en guide om hvordan man barberer nedentill hos jenter og om alt som skjer under sex både hos gutter og jenter.

  4. Elin: Hei, Elin! Takk for disse forslagene. Det er mange som lurer på det samme som deg. Vi har allerede skrevet en sak om barbering. Bortsett fra de generelle tipsene vi har skrevet opp er det bare å prøve seg frem. det er helt opp til deg hvor mye hår du vil ha eller ikke ha, det finnes ingen fasit på hvordan man skal barbere. Tipsene i saken vår gjør det lettere å unngå infeksjoner og inngrodde hår. http://underlivet.blogg.no/1426616478_barbering.html

   Du spør hva som skjer under sex, og vi godt skrive litt mer om hva som skjer med kroppen under samleie og hva som skjer med kroppen når man blir kåt. Mye av det finner du i denne saken: http://underlivet.blogg.no/1428352853_sex_for_frste_gang.html Den handler om sex for første gang.

  5. Hei, jeg går på p pillen loette og har gjort det i nesten et år, som prevensjonsmiddel. Jeg har pleid å “hoppe” over mensen annenhver måned fordi det har vært lettere og funket veldig fint! Jeg har reist en del de siste månedene + eksamenstress så jeg har hoppet over mensen 3 eller 4 ganger på rad, det har funket kjempefint uten noe mellomblødninger og menstruasjon. Det jeg lurte på var hvor lenge jeg kan hoppe over mensen fremover før jeg bør ta en pillefri uke, og vil jeg få mensen som normalt i den uken selvom jeg har hoppet over så mange måneder? En venninne av meg fikk ikke mensen etter å ha hoppet over mensen 3-4 ganger og var ikke gravid, er det normalt? Jeg vil gjerne hoppe over mensen fram til sommerferien er over om det er mulig, uten at det vil bli større sjanse for graviditet. Kjempebra nettside, veldig greit for oss unge og kunne skrive inn spørsmål og få informasjon fra en troverdig og sann kilde, det står så mye rart på nettet. Sitter stor pris på rask svar, da det nærmer seg slutten på p pille brettet 🙂

  6. Line: Hei Line,
   Du kan helt fint hoppe over mensen til over sommeren, uten å ta en pillefri uke! Det eneste som kan skje er at du opplever små mellomblødninger, men ikke alle gjør det. Det er ikke større sjanse for å bli gravid hvis man hopper over mensen, faktisk så kan det være mindre sjanse fordi de fleste graviditeter oppstår i forbindelse med den pillefrie uka (man glemmer å begynne igjen f.eks). Det er egentlig ingen grunn til at du skal ha pillefri uke. Blødningen man får når man går på p-piller har ingen “funksjon,” men noen jenter opplever det som en fin forsikring om at de ikke har blitt gravide. Men husk at hvis du tar pillene som du skal hver dag er det svært lite sannsynlig å bli gravid! Hvis du er usikker fordi du har glemt piller e.l. er det beste å ta en graviditetstest uansett (men husk å vente til to uker etter du har hatt sex).

   Forslag: Ta Loette sammenhengende helt til du får en mellomblødning, så kan du ta en “pillefri” uke da.

   Håper det hjalp – God ferie! Hilsen E og N

  7. Hei, hadde vært utrolig kult om dere kunne satt lys på en veldig ukjent, men likevel vanlig sykdom blant jenter? Nemlig endometriose 😀

  8. Endowarrior: Hei Endowarrior! Vi har skrevet et eget kapittel om endometriose i boka vår, Gleden med skjeden. Det er ganske hektisk om dagen, men vi håper å få skrevet en kort sak om endometriose snart. Takk for tips! Hilsen E og N

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg