Et helt annet hull

Orange is the New Black, en av mine favorittserier, er tilbake med sesong tre på Netflix. Hva har det med seksualundervisning å gjøre? Vel, denne gangen handler det om hull.

Av Ellen Støkken Dahl

SPOILERVARSEL. Dette innlegget tar for seg deler av Orange is the New Black S02E04.

Tredje sesong av TV-serien Orange is the New Black, serien om kvinnefengselet Litchfield, ble sluppet i sin helhet på Netflix på fredag. Jeg vil skrive litt om episoden A Whole Other Hole i sesong 2.

Episoden starter med at Poussey presenterer en oppfinnelse ved frokostbordet. Hun har laget et hjelpemiddel av en trakt og et rør, så jenter kan tisse stående.


Taystee lurer på hvorfor man ikke kan stikke røret rett inn i vagina og styre tisset derfra.


Poussey påpeker at urinen ikke kommer fra vagina, men fra et helt annet hull.Debatten raser. Hvor kommer urinen fra? Har jenter to hull, som Poussey påstår, eller har de et hull? Kommer urinen fra vagina?


Hvor mange hull er det? Ett eller to?

 Eller er det TRE hull, slik Suzanne (Crazy Eyes) påstår?


Dette er ikke lett. Spørsmålet sprer seg over hele fengselet.

Selv ikke faktamaskinen Piper er helt sikker på hvordan dette egentlig er. Jentene prøver å se etter, men selv da er det ikke så lett. 

Hæ? Er det et hull, to hull, tre hull eller et hull inni et annet hull? Hjelp!

Heldigvis vet Sofia råd. Sofia er kjønnsoperert, og hun vet hva hun snakker om.


Det er flere enn beboerne på Lichfield som lurer på dette. Jeg har møtt på dette spørsmålet mange ganger. Hvor mange hull har kvinner nedentil?

Sofia har rett. Det er to hull, ikke et hull, og ikke et hull i et hull. Urinrøret til kvinnen ligger, som Sofia påpeker, mellom klitoris og vagina, men det er veldig lite. I tillegg er det ganske rotete nedentil. Ingen kvinne ser ut som bilder i en anatomibok, og det kan være vanskelig å få øye på urinrøret, selv med et speil.


Kvinner har altså to ulike hull i underlivet. Et til urin og et som leder opp til livmoren, nemlig vagina eller skjeden.

Men hva var egentlig greia med Suzannes forslag om tre hull?


Selvfølgelig.

Foto: Bildene er tatt som skjermdump fra Orange is the New Black, S02E04 (Netflix)

Følg Underlivet på Facebook, Twitter og Instagram. Har du spørsmål? Kontakt oss i kommentarfeltet. 

Mer om anatomi fra underlivet:

Hva er vulva og hva er glans?

 

4 kommentarer
  1. Steffen Berland: Hei, Steffen! Dette med underliv er ikke så lett. Menn har jo et felles hull for sperm og urin, så det er ikke så rart å tenke at det er noe tisvarende for kvinner. Vi har i alle fall møtt på dette spørsmålet flere ganger. Hilsen E og N

  2. Ja, det var ikke under noen omstendigheter meningen å nedvurdere relevansen av innlegget deres! Jeg blir stadig overrasket over hva folk vet & ikke vet, særlig om slikt som dette. Det er veldig bra dere opplyser!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg