Gleden med skjeden

Kjære alle Underlivets lesere! 

Det har vært litt stille fra vår kant den siste tiden og det har sin naturlige forklaring: Vi gir ut bok på Aschehoug forlag den 18.januar! Boka heter Gleden med skjeden – alt du trenger å vite om underlivet. 

For er du sikker på at du kjenner ditt eget underliv? Selv om kvinnens kjønnsorganer ikke akkurat er en ny oppdagelse, er det utrolig mye kvinner ikke vet om sin egen kropp. Vet du egentlig hvorfor mensen gjør vondt? Finnes jomfruhinnen? Hvorfor sliter du med å få orgasme? Hvor lenge kan du vente med å få barn?

Ved å kombinere kjent medisinsk kunnskap med ny forskning dekker Gleden med skjeden alt du trenger å vite om underlivet. 

Her får du vite alt om hvordan prevensjonsmidler fungerer i kroppen og hvordan du kan velge det prevensjonsmiddelet som passer best for deg. Du vil lære om menstruasjonssyklusens ville hormondans, herpes og andre underlivssykdommer. Vi skriver om sex, lyst og orgasme. Vi har til og med skrevet en forskningsbasert orgasmeguide til dere!

Boka er akkurat som bloggen, lettlest og underholdende, men siden det er en bok har vi hatt litt mer plass til å boltre oss på. Det betyr at det er enda mer å lære og enda flere morsomme historier. I tillegg har vi vært så heldige at Tegnehanne illustrerer boka, slik at vi skal være helt sikre på at alle forstår de mer vanskelige medisinske aspektene av den fine kroppen vår. 

For alle dere som liker bloggen, så kan vi love at dere vil elske boka. Vi håper dere har lyst til å lese den når den kommer i bokhandelen den 18.januar!

Alt godt fra Ellen og Nina

 

12 kommentarer
  1. Hei! Artig å se hvilken bok dere har skrevet! Jeg ønsker å kontakte dere! Finnes det en mail jeg kan nå dere på ? Hilsen Ingvild Berg , jordmor.

  2. Hei.
   Her er det vel hentet litt vel mye inspirasjon fra deres medstudine i medisin i Tyskland, Giulia Enders? Og Sjarmen med tarmen? Den ble jo en verdenshit, og det virker for utenforstående litt vel “copy-catting” dere driver med. Men for all del. Sikkert mulig å dra inn litt penger på løyper som andre har gått opp.

  3. John E.: Hei John! Vi er helt åpne om at vi er inspirert av Giulia Enders sitt prosjekt om å skrive underholdende og lett tilgjengelig om et tema som historisk har vært (og fortsatt er) svært tabubelagt. Seksuell helse er et område vi har arbeidet med frivillig i mange år ved siden av studiene og det er et tema som vi er svært engasjert i. Vi er veldig glade for at boka og kunnskapen nå når ut til mange kvinner der ute som trenger den. Du misforstår hvis du tror noen skriver bøker for å tjene penger – da er det langt lettere veier til Rom. Hilsen E og N

  4. Hei Nina og Ellen,
   Jeg vil rigtig gerne læse jeres bog! Ved I om og hvornår den bliver oversat til dansk?
   Mange hilsner Johanne

  5. Takk for at dere har skrevet en så fin og viktig bok! Den trengs, både for de helt grønne og de som allerede har lest en god del om vulva. Jeg har likevel to små ting å pirke på, den viktigste:
   Hvorfor har dere/forlaget skrevet “passer for alle som er født med en vulva” bakpå? Hva med transkvinner? Og like viktig, hva med menn?
   Den mindre viktige: siden utgivelsen er Natural Cycles godkjent som prevensjonsmetode: http://www.abcnyheter.no/livet/helse/2017/02/28/195281573/fruktbarhetsapp-godkjent-som-prevensjonsmetode-i-eu.

  6. Ragni: Hei Ragni! Tusen takk – nå ble vi glade. Transkvinner og menn er selvfølgelig velkomne som lesere! Vi har fått med oss at Natural Cycles er godtkjent som prevensjonsmetode, men det påvirker ikke det vi skriver om dette i boka. Det kan være et fint alternativ for kvinner i faste forhold som ikke er så redde for å bli gravide, men ikke sikkert nok til å anbefales generelt. Hilsen E og N

  7. Johanne: Hei Johanne! Sorry for utrolig sent svar! Så gøy at du vil lese boka. Den kommer på dansk allerede i starten av september. Vi kommer til København 6.-8.september på lansering – kanskje vi sees da! 🙂 Hilsen E og N

  8. Hei! Jeg koser meg med boka. Vet dere forresten hvor ordet Vagina kommer fra? Det er slira romerne hadde sverdene i. Jeg er med i en rollespillforening (Google legio XV) der ordet vagina brukes hele tiden. Kanskje det var slang i romertiden og?

  9. Hei 🙂
   Jeg har lånt “Gleden med Skjeden” på biblioteket – for å se om jeg kan lære noe nytt – og noe nytt kunne jeg lære.

   Imidlertid inneholder ikke boken ALT du trenger å vite om underlivet – det er heller ikke all informasjonen som stemmer.
   Nesten alt – eller MYE hadde vært en bedre undertittel – det er leit om leseren ikke skaffer seg alternativ informasjon, men tror at dette er den absolutte sannhet.

   Ellers en veldig fin og sikkert nødvendig bok 🙂

   Vennlig hilsen
   Fjose

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg