Tegnehanne skal illustrere boka vår!

                                                               

I januar kommer boka vår i butikkene og dere kan tro vi gleder oss! Vi leverte akkurat fra oss siste utkast av manus til Aschehoug, så nå er det ikke mye som står igjen. I den forbindelse har vi en nyhet som vi endelig får lov til å dele med dere…

Tegnehanne er med på laget!

Kanskje kjenner du henne fra før, eller kanskje ikke, men vi kan love dere at dere har masse å glede dere til. Tegnehanne, som egentlig heter Hanne Sigbjørnsen, er en helt rå dame. Hun er en klok og morsom illustratør som igjen og igjen klarer å ta alvorlige og mindre alvorlige saker på kornet, som skjønnhetshysteri, det å få seg hund og SKAM. Hun har gitt ut to tegneseriebøker allerede og er fast kommentator/tegner i Aftenposten. Og, heldigvis for oss, er hun sykepleier.

Kunnskapsrik og kul, men andre ord. 

Sammen håper vi å lage en forståelig, underholdende og inspirerende bok om alt du trenger å vite om underlivet. 

 

Hilsen Ellen og Nina

6 kommentarer
  1. Hei! Jeg har et par spørsmål til dere angående menstruasjon, eggløsning og p-piller. Det jeg lurer på er følgende: får man egentlig eggløsning når en går på p-piller? Er eggløsningen mens en går på p-piller “falsk” eller en slags etterligning slik som jeg har forstått at menstruasjonen er, når man går på p-piller? Kan virkelig kun en dag uten en p-pille føre til graviditet (da må vel den ene pillen gjøre at en får en “ekte” eggløsning?)? Og kan en egentlig bli pms (sur, irritert, nedfor) hvis en går på p-piller? Jeg mener, det er vel ulike hormoner som gjør at en blir pms, og da vil jeg tro at disse endres ved p-pille bruk?
   Hm, det er så mye å lure på. Håper på raskt svar!

  2. Rebekka: Hei, Rebekka! Flotte spørsmål. Du vil få mer utfyllende svar på dette i den kommende boka vår, men vi skal gå kort igjennom det du lurer på også her.
   Om p-piller og eggløsning: P-pillene stopper menstruasjonssyklusen din. De inneholder et hormon som er det samme som kroppen skiller ut blant annet når du er gravid. Dette hormonet stopper produksjonen av noen andre hormoner fra en kjertel i hjernen. Disse hormonene er viktige for å holde menstruasjonssyklusen i gang. Dette gjør at det ikke modnes noen egg, og at du ikke får noen eggløsning i det hele tatt når du går på p-piller. Du får derfor hverken “falsk” eller “ekte” eggløsning når du bruker p-piller. Dette er ikke farlig, og effekten blir borte når du slutter på pillene. Det er derfor en, eller flere, glemte piller kan føre til en eggløsning. Hvor mange glemte som skal til avhenger av merket på p-pillen.

   Når det kommer til PMS og p-piller blir det litt mer synsing fra vår side. Vi er rett og slett ikke helt sikre på dette. Det er fordi man ikke helt vet sikkert hva PMS skyldes. P-piller stopper menstruasjonssyklusen så du ikke får eggløsning, men de stopper ikke hele kroppens sykliske hormonproduksjon. P-piller og annen hormonprevensjon med østrogen brukes som behandling mot PMS. Men om det blir umulig å ha PMS på p-piller, det blir vanskelig å svare på.

   Håper dette var til hjelp. Som sagt vil du kunne lese mye mer om p-piller, eggløsnign og PMS (og en hel del andre ting) i den kommende boka vår. Den kommer i januar.

   Hilsen Underlivet.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg