Sæd av, sæd på – Prevensjon med et klikk

Som mann i heterofilt forhold vil du sikkert være med på å avgjøre hvilke samleier som potensielt sett kan føre til barn. Som kvinne i heterofilt forhold er du kanskje lei av at det alltid er du som må ta ansvar. Kan to brytere på størrelse med drops revolusjonere prevensjonen vår?

Woman hand holding some like a blank object isolated on a white background

Foto: Bimek SLV

 

Av Ellen Støkken Dahl

Menn har ikke mange alternativer hvis de selv ønsker å bruke prevensjon. Kondomer er bra mot sykdommer hvis du har flere partnere, men det kan bli upraktisk i faste monogame forhold. Å sterilisere seg er, på den andre siden, et litt for langt steg å ta for mange. Det at du ikke vil ha barn nå, trenger ikke bety at du aldri vil det. 

Vi har foreløpig ingen hormonprevesjon for menn, men kan løsningen ligge i en bryter som skrur sædstrømmen av og på? 

Den tyske snekkeren Clemens Bimek tror det, og det er han som står bak et potensielt nytt prevensjonsmiddelet som han kaller Bimek SLV. En bryter som kan stenge sædlederne. Så enkelt. Men er det godt nok?

Woman hand holding some like a blank object isolated on a white background

En slik liten bryter skal kunne skru av sædlederen. Foto: Bimek SLV

 

Sånn fungerer det:

To små bryterne opereres inn over sædlederne inne i skrotum, slik at man kan stenge eller åpne dem med et klikk. Man kan kjenne bryteren gjennom huden og kontrollere den selv. På den måten blir fremtidens prevensjon som å skru av og på lyset. Klikk på hvis du ønsker beskyttelse, klikk av hvis du ønsker å bli far. Bimek SLV har sluppet en video som forklarer bruken grundigere. 

En bryter som prevensjon er helt klart en interessant idé. Særlig er dette en god nyhet for par hvor kvinnen sliter med bivirkninger eller av andre grunner har problemer med å bruke sikker prevensjon. Foreløpig vet vi riktignok ingen ting om hvor godt dette fungerer som prevensjonsmiddel. Er det lett å gjøre feil når man bruker prevensjonsmiddelet? Hvor mange blir gravide selv om de bruker prevensjonsmiddelet riktig? Finnes det noen risiko ved bruk, og er det bivirkninger? Clemens Bimek har selv fått operert inn brytere, men det er ikke gjørt noen strukturert testing. Produktet skal i følge Bimeks nettside testes på flere frivillige menn i 2016. Etter planen skal prevensjonsmiddelet bli tilgjengelig på markedet i 2018. 

Kan dette bli en suksess? Vi får vente på se. 

Klikk ut. 

Les mer om prevensjon fra Underlivet.

 

 

 

12 kommentarer
  1. En ejakulasjon gir ca 1 cm forflytning av innholdet i sædlederen. Hvordan skal man kunne skru av strømmen såpass langt nede? Vil ikke dette gi samme utfordring som ved sterilisering? Da trenger man en del ejakulasjoner etter inngrepet før man er “steril”.

  2. Nå er det vel ikke meningen at man skal skru den av og på daglig med mindre man forsøker å få barn med kona samtidig som man holder på med diverse elskerinner. Den skal vel være avslått i årevis og når man bestemmer seg for å få unger så slår man den på.

  3. Hvem ønsker å skru av det som er ment for å flyte, sprute og nytes? Det blir jo som å skru av fittesaft.
   Nei, takk til denne “supre dingsen”.

  4. Per Bredesen: Hei! Det at man stenger av sædlederne betyr ikke at man ikke får et ejakulat. Mesteparten av væsken som kommer ut består ikke av sædceller. Man skrur bare av den delen av ejakulatet som kan føre til graviditet. Se video i linken i blogginnlegget hvis du lurer på hvordan det fungerer. Hilsen Underlivet.

  5. ante: Vi regner med at det er sånn prevensjonsmiddelet vil brukes i praksis, mer info kan du finne på nettsiden. For de fleste er det ikke aktuelt med barn annenhver dag. Hvis man har sex med flere er kondom det eneste alternativet. Kjedelig å smitte fast partner med seksuelt overførbare infeksjoner. Hilsen Underlivet.

  6. Gudmund Myhren: Godt spørsmål. Som sagt vet vi ingenting om hvordan produsenten ønsker å løse ulike problemstillinger. Vi vil anta at bryteren skal være avslått over tid, og at det vil løse problemet du beskriver, men vi vet ikke nok til å svare sikkert. Siden produktet enda ikke er utprøvd vet vi ikke hvilke krav som vil settes til riktig bruk. Hilsen Underlivet.

  7. Jeg er så glad fordi jeg er mann og ikke kan bli gravid (les jeg trenger ikke beskytte meg mot graviditet). Dette må være noe for de unge tvekjønnede som befrukter seg selv.

  8. Hurra! Endelig et prevensjonsmiddel for menn! det er på tide, burde være plikt for menn å ta dette, med tanke på alt kvinner har måtte lide seg gjennom av hormoner, spiraler og fødsler i alle år.

  9. Vil tro en mann vil ha behov for utløsninger av spermier slik kroppen er naturlig laget. Blir feil å returnere det til kroppen når det faktisk skal ut. Og vil tro det er ganske omfattende å sette inn/dyrt. Det finnes svært få ting en kan bruke i dag som er naturlige og ikke gir en masse bivirkninger og ubalanser. Eneste er kodomen, men den er jo i veien – helt klart. Kobberspiral er også et alternativ da den ikke frigir hormoner, men det er helt klart et fremmedlegeme. Nå er det nå sånn at vi er laget for å yngle som kaniner, tydeligvis. Tenk på alle kvinner som gikk gravid en gang i året nærmest og fikk både 10 og 12 unger ila livet fordi de ble gravide. Da tror jeg seriøst at jeg hadde slutta å ha sex, lol. Men det skulle vært alternativer som ikke innebærer fremmedlegeme i kroppen eller tilførsel av stoffer som egentlig roter opp i det naturlige systemet.

  10. Anne: Hei, Anne-Grete. Mange som er skeptiske til prevensjonsmetoder er opptatte av det som “er naturlig”. Du kommer her med mange antakelser om dette prevensjonsmiddelet. Men hva er egentlig naturlig? Som du skriver selv, er det naturlige at man blir gravide av samleie hvis man har det til rett tid. Kondom og kobberspiral er hormonfrie, men heller ikke “naturlige” hva nå enn det betyr. Hormonfritt betyr ikke bivirkningsfritt. Heldigvis lever vi i en tid hvor vi kan velge å ha sex, men samtidig unngå graviditet. Det finnes det et hav av ulike prevensjonsmetoder å velge mellom, og det er flott at det utvikles flere metoder for menn, slik at kvinner slipper å sitte med alt ansvar og eventuelle plager. Det vi skriver om her er et hormonfritt alternativ for menn. Vi håper det viser seg å være et alternativ som fungerer godt. Som vi skrev i saken er det under utrøving. Hilsen Underlivet.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg