Underlivet blir bok

Rundt nyttår fortalte vi at vi hadde en spennende nyhet som vi gledet oss til å fortelle dere om. Du har kanskje lagt merke til at vi har hatt mange gjesteskribenter den siste tiden og at innleggene fra oss har vært litt sjeldnere?

 

Det er fordi vi er travelt opptatt med å gjøre Underlivet til bok! Det synes vi er fantastisk gøy!

 
 

Etter all oppmerksomheten rundt bloggen i fjor ble vi kontaktet av Aschehoug som lurte på om vi var interesserte i å skrive en bok om kvinners underliv og seksuell helse. Og det var vi selvfølgelig! Vi vil jo at alle damer skal bli bedre kjent med underlivet sitt. Det er tross alt en av de fineste kroppsdelene vi har.

 

Norske jenter (og gutter) får alt for dårlig seksualundervisning i skolen. Dette gjør at kvinner langt opp i tjueårene fortsatt er usikre på hvordan underlivet deres fungerer. Det er utrolig med tanke på hvor stor innvirkning underlivet har på kvinners gleder og sorger. Underlivet gir opphav til noe av det beste som finnes i verden – sex og babyer, men kan også representere mye som er trist og vondt, som mensensmerter, spontanaborter og overgrep. Å kjenne sitt eget underliv er nøkkelen til å ta gode valg for helsa. Enten det handler om å skjønne når det er noe galt, velge riktig prevensjonsmiddel eller ta selvstendige seksuelle valg.

 

1.oktober satte vi i gang med å skrive og før helgen leverte vi førsteutkast til tredje del av boka. Nå er det bare én del som gjenstår, før vi begynner med endeløse runder med redigering og kvalitetssikring av informasjonen. For du skal være trygg på at informasjonen du får i boka vår er basert på den beste kunnskapen som er der ute.

 

Men slapp av, det blir ingen lærebok! Formen og stilen vil bli akkurat som på bloggen: Lettlest og forståelig, uten å gå rundt grøten. Du kommer til å lære masse nytt (ja, det lover vi), enten du er 17 år og jomfru eller en erfaren 30-åring.

 

 

På fredag var vi på vårt andre redigeringsmøte hos Nazneen, redaktøren vår.

Hun bruker rød blyant flittig og passer på at vi ikke roter oss bort i uforståelig medisinsk preik.

Om litt under ett år, i januar 2017, kommer boka i bokhandlene. Da håper vi dere har lyst til å lese enda mer om det forunderlige livet i underlivet.

 

Vi gleder oss i hvert fall masse til å dele den med dere!

 

Hilsen Ellen og Nina

 

P.S. Hvis det er noe du virkelig har lyst til å lese om i boka er vi takknemlige for innspill i kommentarfeltet! Og har du noen morsomme tittel-forslag tar vi gjerne de også?

4 kommentarer
  1. Hei, jeg håper dere vil skrive litt om vestibulitt og vaginisme i boka deres, og på bloggen forøvrig. Så mange unge jenter og kvinner som sliter med dette kanskje uten å vite det, de gjennomgår lange perioder hvor sex er helt utenkelig fordi det gjør vondt, og mange blir redd for å aldri kunne få barn fordi de ikke klarer å ha sex. Skriv om hvordan det føles, hva symptomene er, og om behandling og hvordan man blir frisk. Alle jenter og damer der ute fortjener å vite hva dette er, slik at de som kjenner seg igjen i symptomene kan bli friske og slippe å bære på denne tabubelagte sykdommen alene.

  2. Mie: Hei, Mie. Vi skal ha et kapittel om smertetilstander i vulva i boka. Dette er et vanskelig tema med lite sikker kunnskap. Vi er enige i at det er viktig å belyse dette. Takk for tips!

  3. Hei, det er kanskje litt utenfor tema, men kanskje dere kan skrive om inkontines? Det er et svært tabu-belagt tema, selvom det er vanlig for kvinner i alle aldre, ikke bare de som har født eller er eldre, men også noen yngre kvinner kan oppleve det. Viktig at flere får vite at man kan få hjelp til å trene riktig hos en fysioterapeut og at det finnes veldig effektive operajsoner.

  4. Megan: Hei, dette har vi også tenkt på. Det kommer kanskje et kapittel om dette i boken vår. Hvis ikke kan vi skrive om det på bloggen. Takk for fint tips! Det er alltid fint å vite hva dere vil lese om. Hilsen E og N.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg