Hvordan oppleves det? – Ny serie på Underlivet

Noen ganger kan det beste være å høre på noen som har opplevd det samme som deg. Derfor starter Underlivet en ny serie tekster, med den som faktisk opplever i sentrum. 

 

Foto: Colourbox

Av Ellen Støkken Dahl

Hvordan er det å oppdage at man er HIV-positiv? Hvordan oppleves det å leve med plagsomme smerter i skjeden uten å få en diagnose?Hvordan er det egentlig å fortelle den nye kjæresten om underlivherpes? Hvordan er det å bli født i feil kropp?

Fakta og vitenskap kan lære oss mye, men gjennom personlige opplevelser får vi verdifull innsikt legevitenskapen ikke kan gi oss. Hvordan oppleves det? er en ny serie på Underlivet som fokuserer på personlige opplevelser og følelser. Gjennom korte intervjuer utforsker vi hvordan det kan være å stå midt oppi ulike utfordringer eller problemer knyttet til seksualitet og seksuell helse.

Vi tror både helsepersonell og alle andre kan ha stor nytte og interesse av perspektivet slike tekster vil kunne gi. Ofte glemmer legen eller sykepleieren at de ikke vet hvordan det er å være pasient, og det kan være vanskelig å sette seg inn i pasientens situasjon. 

En enkeltpersons opplevelse vil selvfølgelig ikke illustrere noen universell sannhet. Opplevelsene like mange som menneskene som opplever, men ofte er det noen fellestrekk, og vi kan lære mye av hvordan andre takler situasjoner vi selv ikke har erfaring med. 

Første tekst i serien blir publisert i neste uke. 

Har du lyst til å bidra? Vi trenger intervjuobjekter. Hvis du vil dele en opplevelse knyttet til seksualitet eller seksuell helse med oss og med våre lesere kan du sende en henvendelse til [email protected]. Du har anledning til å svare anonymt, hvis du ønsker det. Vi ser frem til å høre fra deg. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg