Informasjonshelvete – velkommen til Underlivet

Mye har skjedd siden vi gikk på ungdomsskolen på tidlig 2000-tallet. Vi var i begynnelsen av puberteten og flommet over av spørsmål om kroppene våre, men dessverre var det få svar å finne. Naturfagsboka, helsesøster, storesøsken og et par sexspalter i ungdomsbladene var våre eneste kilder. Mange kvelder gikk med på å sammenligne kunnskap og røverhistorier med venner. Seksualitet forble et spennende og nesten mytisk felt.


I dag er det annerledes. Unge bombarderes med informasjon hver dag. Om kropp. Om sex. Om helse. Aldri har unge visst mer om hva som rører seg mellom beina på sidemann. Tilsynelatende.

Problemet er at det er lett å bli forvirra. Er p-piller farlig? Hvorfor sier noen at HPV-vaksinen kan gi meg utmattelsessyndrom? Er det noe galt med meg hvis jeg ikke får orgasme? Hvor ofte er det egentlig vanlig å ha sex når man er kjærester? Hvis man tar en titt på forsiden av dagens ledende aviser, er det kanskje ikke så rart at mange lurer. Mange unge vi møter har gått seg helt vill i informasjonsjungelen. Det er her vi kommer inn.

Dette skal være en blogg om seksualitet og kropp som er til å stole på. Vi er begge medisinstudenter og har arbeidet som seksualundervisere i flere år, både via Medisinernes Seksualopplysning og SUSS-telefonen. Vi brenner for seksualhelse og synes ungdom har krav på et trygt, godt og informert sexliv.

Vi kommer til å ta utgangspunkt i spørsmål vi har fått fra ungdomsskoleelever, venner, medstudenter og lesere. Svarene vi gir kommer, så langt det lar seg gjøre, til å være basert på den beste medisinske forskningen på feltet og ikke på hva vi mener personlig. Det er nemlig det som er så fint med vitenskap, at det finnes gale og riktige svar.

Spør i vei, så skal vi prøve å gi gode og forståelige svar etter beste evne. Og er det noe vi er usikre på, kommer vi til å si det òg.

Vi håper dere vil følge bloggen vår fremover!

Hilsen

Ellen og Nina

 

 P.S. Skriv gjerne innspill eller kritikk i kommentarfeltet eller på twitter @under_livet

 

Fotocreditering: Logo av Henning Wisth

7 kommentarer

Siste innlegg