hits

Gleden med skjeden

VI TAR OVER BLOGGEN!

Skrevet av Oda Molstad Johansen, leder MSO Oslo

Medisinernes seksualopplysning (MSO) Oslo tar med dette over bloggen underlivet.blogg.no! 
MSO er en av Norges ledende frivillige organisasjoner for seksual- og samlivsundervisning og har drevet med seksualundervisning for en rekke ulike grupper fra begynnelsen av 70-tallet. Noen av MSOs viktigste målsettinger er å hindre spredning av kjønnssykdommer, redusere antall uønskede graviditeter og å gi ungdom et positivt syn på kropp og seksualitet.


Ellen og Nina har begge tidligere sittet i styret til MSO Oslo og preget organisasjonen som også har gitt liv til dere enorme engasjement for seksualundervisning og seksuell helse. Vi i MSO tar over bloggen med stor ærefrykt og lover å fortsette Ellen og Ninas arbeid med å poste lett tilgjengelige og lett forståelige innlegg om seksuell helse basert på fakta og kunnskap. Vi ser stort fram imot arbeidet med bloggen! Første innlegg postes snart, så følg med! 

 

 

 

 

 

Kontakt: 
nettside: www.mso.oslo.no
e-post: styret@mso.oslo.no
 

Gleden med skjeden på topp 10

Det har vært noen hektiske uker for oss nå. Den 18.januar hadde vi lansering på Aschehoug i Oslo. Sigrid Bonde Tusvik bokbadet oss og det var stinn brakke med 250 gjester. Det var en helt ubeskrivelig dag for oss og vi er så takknemlige for alle som møtte opp for å heie på boka. I går fikk vi de første tallene fra bokkjedene og Gleden med skjeden er på topp 10-listen over mest solgte bøker. TAKK!!! Vi håper dere liker den også... 

 

 

 

 

 

Gleden med skjeden

Kjære alle Underlivets lesere! 

Det har vært litt stille fra vår kant den siste tiden og det har sin naturlige forklaring: Vi gir ut bok på Aschehoug forlag den 18.januar! Boka heter Gleden med skjeden - alt du trenger å vite om underlivet. 

For er du sikker på at du kjenner ditt eget underliv? Selv om kvinnens kjønnsorganer ikke akkurat er en ny oppdagelse, er det utrolig mye kvinner ikke vet om sin egen kropp. Vet du egentlig hvorfor mensen gjør vondt? Finnes jomfruhinnen? Hvorfor sliter du med å få orgasme? Hvor lenge kan du vente med å få barn?

Ved å kombinere kjent medisinsk kunnskap med ny forskning dekker Gleden med skjeden alt du trenger å vite om underlivet. 

Her får du vite alt om hvordan prevensjonsmidler fungerer i kroppen og hvordan du kan velge det prevensjonsmiddelet som passer best for deg. Du vil lære om menstruasjonssyklusens ville hormondans, herpes og andre underlivssykdommer. Vi skriver om sex, lyst og orgasme. Vi har til og med skrevet en forskningsbasert orgasmeguide til dere!

Boka er akkurat som bloggen, lettlest og underholdende, men siden det er en bok har vi hatt litt mer plass til å boltre oss på. Det betyr at det er enda mer å lære og enda flere morsomme historier. I tillegg har vi vært så heldige at Tegnehanne illustrerer boka, slik at vi skal være helt sikre på at alle forstår de mer vanskelige medisinske aspektene av den fine kroppen vår. 

For alle dere som liker bloggen, så kan vi love at dere vil elske boka. Vi håper dere har lyst til å lese den når den kommer i bokhandelen den 18.januar!

Alt godt fra Ellen og Nina 

Tegnehanne skal illustrere boka vår!

                                                               

I januar kommer boka vår i butikkene og dere kan tro vi gleder oss! Vi leverte akkurat fra oss siste utkast av manus til Aschehoug, så nå er det ikke mye som står igjen. I den forbindelse har vi en nyhet som vi endelig får lov til å dele med dere...

Tegnehanne er med på laget!

Kanskje kjenner du henne fra før, eller kanskje ikke, men vi kan love dere at dere har masse å glede dere til. Tegnehanne, som egentlig heter Hanne Sigbjørnsen, er en helt rå dame. Hun er en klok og morsom illustratør som igjen og igjen klarer å ta alvorlige og mindre alvorlige saker på kornet, som skjønnhetshysteri, det å få seg hund og SKAM. Hun har gitt ut to tegneseriebøker allerede og er fast kommentator/tegner i Aftenposten. Og, heldigvis for oss, er hun sykepleier.

Kunnskapsrik og kul, men andre ord. 

Sammen håper vi å lage en forståelig, underholdende og inspirerende bok om alt du trenger å vite om underlivet. 

 

Hilsen Ellen og Nina

Underlivet blir bok

Rundt nyttår fortalte vi at vi hadde en spennende nyhet som vi gledet oss til å fortelle dere om. Du har kanskje lagt merke til at vi har hatt mange gjesteskribenter den siste tiden og at innleggene fra oss har vært litt sjeldnere?

 

Det er fordi vi er travelt opptatt med å gjøre Underlivet til bok! Det synes vi er fantastisk gøy!

 
 

Etter all oppmerksomheten rundt bloggen i fjor ble vi kontaktet av Aschehoug som lurte på om vi var interesserte i å skrive en bok om kvinners underliv og seksuell helse. Og det var vi selvfølgelig! Vi vil jo at alle damer skal bli bedre kjent med underlivet sitt. Det er tross alt en av de fineste kroppsdelene vi har.

 

Norske jenter (og gutter) får alt for dårlig seksualundervisning i skolen. Dette gjør at kvinner langt opp i tjueårene fortsatt er usikre på hvordan underlivet deres fungerer. Det er utrolig med tanke på hvor stor innvirkning underlivet har på kvinners gleder og sorger. Underlivet gir opphav til noe av det beste som finnes i verden - sex og babyer, men kan også representere mye som er trist og vondt, som mensensmerter, spontanaborter og overgrep. Å kjenne sitt eget underliv er nøkkelen til å ta gode valg for helsa. Enten det handler om å skjønne når det er noe galt, velge riktig prevensjonsmiddel eller ta selvstendige seksuelle valg.

 

1.oktober satte vi i gang med å skrive og før helgen leverte vi førsteutkast til tredje del av boka. Nå er det bare én del som gjenstår, før vi begynner med endeløse runder med redigering og kvalitetssikring av informasjonen. For du skal være trygg på at informasjonen du får i boka vår er basert på den beste kunnskapen som er der ute.

 

Men slapp av, det blir ingen lærebok! Formen og stilen vil bli akkurat som på bloggen: Lettlest og forståelig, uten å gå rundt grøten. Du kommer til å lære masse nytt (ja, det lover vi), enten du er 17 år og jomfru eller en erfaren 30-åring.

 

 

På fredag var vi på vårt andre redigeringsmøte hos Nazneen, redaktøren vår.

Hun bruker rød blyant flittig og passer på at vi ikke roter oss bort i uforståelig medisinsk preik.


Om litt under ett år, i januar 2017, kommer boka i bokhandlene. Da håper vi dere har lyst til å lese enda mer om det forunderlige livet i underlivet.

 

Vi gleder oss i hvert fall masse til å dele den med dere!

 

Hilsen Ellen og Nina

 

P.S. Hvis det er noe du virkelig har lyst til å lese om i boka er vi takknemlige for innspill i kommentarfeltet! Og har du noen morsomme tittel-forslag tar vi gjerne de også?